dd

DE ULTIMĂ ORĂ

BREAKING NEWS! Ion Chicu, noul prim-ministru al Republicii Moldova

Parlamentul a acordat vot de încredere cabinetului de miniștri în frunte cu Ion Chicu și programului său de activitate. Noul guvern a fost susținut joi, 14 noiembrie, cu votul a 62 de deputați din fracțiunile Partidului Socialiștilor și Partidului Democrat. Deputații Blocului ACUM au părăsit sala de ședințe înainte de procedura de vot.

Mai multe

Republica Moldova

Cea mai mare pensie lunară din Republica Moldova depăşeşte 200.000 de lei

Sâmbătă, 17 august 2019, 13:17

Cea mai mare pensie din R. Moldova este de 224.197 de lei și 15 bani. Declarația aparține deputatului ACUM, Iurie Reniță, care a solicitat mai multe date de la Casa Națională de Asigurări Socialie (CNAS). Această pensie aparţine unui asigurat care a activat în domeniul financiar-bancar.

 „Este incredibil cum în cea mai săracă ţară din Europa este posibil să primeşti o pensie uriaşă pentru realităţile noastre”, scrie deputatul.

Iurie Reniţă a publicat şi un tabel în carese conţine informaţii privind numărul şi categoriile beneficiarilor de pensii de la 20.000 până la 100.000 de lei lunar şi mai mult.

Din tabel, se poate vedea că aproape 300 de persoane primesc pensii de circa 20-30 de mii de lei, iar patru persoane primesc pensii de peste 100.000 de lei.