ff

Directoarea Grădiniței nr. 177, demisă din funcție

Luni, 15 aprilie 2019, 13:34

Directoarea Grădiniței nr. 177 din capitală a fost demisă din funcție. Decizia a fost luată după ce a ieșit la iveală faptul că mai mulţi copii au fost agresaţi de către educatori. Potrivit primarului general interimar, Ruslan Codreanu, angajatul public ar fi camuflat abuzurile fizice și psihologice asupra copiilor. Mai mult, edilul susține că în instituție s-ar fi dat mită, iar o înscriere la grădiniță ar fi costat 2000 de lei.

Potrivit lui Ruslan Codreanu, directoarea de la grădinița 177, a reangajat educatorii, demiși anterior, care erau acuzați de agresiune asupra copiilor.

„Directoarea nu doar că știa despre această situație, ea a fost informată despre această situație și a reangajat educatorii care aveau un comportament agresiv față de copii. Eu nu voi admite violența în instituțiile de învățământ. Eu personal, dacă va fi cazul, voi duce demersurile la Procuratură”, a declarat Ruslan Codreanu. 

Totodată, edilul a infirmat zvonurile, potrivit cărora instituția va fi închisă, din cauza ordinului directoarei. 

„Le mulțumesc educatorilor care au continuat să activeze astăzi. Instituția nu poate fi închisă, nu este instituție privată. Este instituție municipală, publică care are menirea să educe copii, ea nu poate fi închisă că așa a hotărât un director sau un educator”, a adăugat Codreanu. 


La începutul lunii martie, mai mulți părinţi  de la grădinița nr. 177 s-au plâns că micuţii lor sunt trataţi necorespunzător de două dintre educatoare. Ulterior, acestea au demisionat. Instituția preșcolară din sectorul Ciocana este frecventată de 320 de micuţi.