Serghei Cataranciuc

DOLIU// A decedat deputatul şi profesorul universitar Serghei Cataranciuc

Vineri, 29 noiembrie 2019, 09:59

Deputatul Blocului ACUM, Serghei Cataranciuc s-a stins din viață.

„Am primit cu profundă tristețe vestea încetării din viață a deputatului Serghei Cataranciuc. Această pierdere însemnată pentru țară ne-a făcut mai săraci cu un om care a educat generații de matematicieni. În acest moment de adâncă tristeţe pentru noi toţi, în numele meu personal și al întregului Parlament adresez sincere condoleanţe familiei îndurerate şi tuturor celor care l-au preţuit. Ne alăturăm doliului familiei, prietenilor, discipolilor și colegilor. Dumnezeu să-l odihnească în pace!”, se menționează într-un necrolog publicat de Parlament.

Serghei Cataranciuc a fost laureat al Premiului Național în Domeniul Științei și Tehnicii, laureat al Concursului Național Teza de Doctorat de Excelență, laureat al Premiului Academician Constantin Sibirschi, deținător al Diplomei de Gradul Întâi a Guvernului Republicii Moldova pentru activitate didactico-științifică prodigioasă, profesorul Anului Universitar 2011-2012, diploma pentru merite în pregătirea cadrelor științifice. Născut pe data de 28 iunie 1957, în regiunea Cernăuți, Serghei Cataranciuc, doctor habilitat în științe matematice, s-a afirmat ca un remarcabil profesor universitar, autor al numeroase lucrări științifice. 

Nota redacţiei: Serghei Cataranciuc a fost tatăl colegului nostru de la LiberTV, Emil Cataranciuc. Echipa LiberTV transmite condoleanţe familiei şi celor apropiaţi. Dumnezeu să-l odihnească în pace.