dd

DE ULTIMĂ ORĂ

BREAKING NEWS! Primul caz confirmat de coronavirus în România

România are începând de miercuri seară un caz de coronavirus confirmat. Victor Costache, ministrul Sănătății, și secretarul de stat Raed Arafat, directorul Departamentului pentru Situații de Urgență, au anunțat că în casa acestei persoane mai sunt 7 persoane - niciun copil, dar persoane în vârstă - toate fiind testate și cu rezultat negativ.

Mai multe

evadare,doi deținuți, tunel sub zidul inchisorii, R. Moldova

Evadare „ca în filme” la un penitenciar din R. Moldova. Doi dețiunți au încercat să sape un tunel

Luni, 20 ianuarie 2020, 15:58

Doi deținuți de la Penitenciarul nr.2-Lipcani intenționau să evadeze printr-un tunel săpat sub zidul închisorii, dar au fost prinși până să-și pună planul în practică.

Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP) anunță că deținuții au vârste de câte 22 de ani și au fost surprinși în flagrant delict, în timp ce săpau pe timp de noapte.

„Tentativă de evadare la Penitenciarul nr.2-Lipcani. Ca în filme, doi deținuți, condamnați pentru crime împotriva proprietății și grup criminal organizat, au început să sape în zidul închisorii, cu gândul ca într-o zi să evadeze. Deținuții, în vârsta de 22 de ani, au apucat să sape doar câțiva metri adâncime sub gardul de protecție din spatele penitenciarului. Planurile însă le-au fost date peste cap destul de repede, datorită reacționării prompte a administrației penitenciarului. Funcționarii instituției i-au reținut în flagrant delict ieri-seară, la orele 22:30, în baza unor informații preliminare. La deținuți au fost depistate obiecte ascuțite improvizate pentru a săpa tunelul”, cităm dintr-un comunicat al ANP.

Pe lângă anii de pușcărie la care au fost condamnați, cei doi deținuți, riscă încă până la trei ani de detenție pentru tentativa de a evada din locurile de detenție.