Inspectorii de patrulare

Inspectorii de patrulare au iniţiat o campanie de avertizare a pietonilor

Marți, 21 ianuarie 2020, 19:23

Anul precedent, 58 de oameni au murit în cele 453 de accidente rutiere cu implicarea pietonilor. De aceea, inspectorii de patrulare au iniţiat o campanie de avertizare a pietonilor care treversează strada neregulamentar.

Acţiunea s-a desfăşurat pe bulevardul Dacia, una din cele mai periculoase străzi din Chişinău. Doar anul trecut au fost aproape 40 de accidente.

„Pe tot teritorul se desfăşoară opeaţiunea "Pietonul", adică majoritatea accidentelor rutiere sunt produse din cauza pietonilor, cât şi din cauza conducătorilor auto, care nu cedează trecerea pietonilor, unde au prioritate. Totodată, pietonii care traversează strada ilegal sunt documentaţi pentru abaterea regulamentului circulaţiei rutiere, unde se prevede o sancţiune în mărime de pâna la 300 de lei sau avertisment”,a spus Dumitru Trisca, ofiţer principal, INP.

Principalele cauze ale tragediilor sunt neatenţia pietonilor şi traversarea prin locuri interzise. La acestea se adaugă şoferii care circulă cu viteză sau sub influenţa băuturilor alcoolice.