ff

Rezultate finale// Socialistul Ion Ceban a câştigat Primăria Chişinău

Luni, 4 noiembrie 2019, 09:03

Candidatul Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, Ion Ceban, este noul edil al municipiului Chișinău. El a câştigat în cel de-al doilea tur de scrutin cu 52,39 la sută dintre voturile locuitorilor municipiului. Alţi 47,61% au optat pentru candidatul blocului ACUM, Andrei Năstase. Acestea sunt datele dupa procesarea tuturor proceselor verbale.

După anunţarea primelor rezultate, din seara zilei de ieri, care îl dădeau câştigător, primarul ales, Ion Ceban, a dat asigurări că va munci pentru dezvoltarea capitalei şi va fi un primar al tuturor. El a mai spus că la conducerea administraţiei publice locale va diviza responsabilităţile, nu funcţiile.

A sărbătorit victoria împreună cu familia, fapt despre care a anunţat prin plasarea pe fb a unei fotografii, însoţită de un mesaj în care multumeşte tuturor celor care l-au votat. 

dd

"Vreau să vă asigur că voi fi primarul tuturor, absolut al tuturor. Şi altă soluţie nu o văd decât să muncim împreună, să divizăm iarăşi responsabilităţile nu funcţiile şi asta o vom face. Vom munci în beneficiul Chişinăului şi a locuitorilor săi", a declarat Ceban.

După ce instanța de judecată va confirma rezultatele alegerilor din Chișinău, primarul ales, Ion Ceban, va avea la dispoziție 30 de zile pentru a renunța la fotoliul de deputat și vicepreședinte al Parlamentului. În cadrul scrutinului parlamentar din 24 februarie 2019 socialistul a candidat pe lista de partid a PSRM, respectiv, mandatul de deputat ar urma să-i revină candidatului supleant. Este vorba despre Mihail Paciu, un inginer-agronom din satul Brăviceni, Orhei. În cazul în care Mihail Paciu va renunța la mandatul de parlamentar, următoarea pe listă este ex-deputatul Marina Radvan.