spital1

DE ULTIMĂ ORĂ

ULTIMA ORĂ! Încă 101 cazuri noi de infectare cu coronavirus. Bilanțul persoanelor infectate a ajuns la 965

Încă 101 persoane au fost depistate pozitiv cu noul coronavirus în ultimele 24 de ore. Dintre acestea, 4 sunt de import (2 - Marea Britanie, 1 - Franța, 1 - Rusia) și 97 cu transmitere locală (Chișinău - 23, Ștefan-Vodă - 16, Glodeni - 11, Ialoveni - 8, Orhei - 7, etc). Potrivit ministerului Sănătății, niciun caz suplimentar nu a fost înregistrat în municipiul Soroca.

Mai multe

Viorel Morari

Şeful suspendat al Procuraturii Anticorupţie, Viorel Morari, va sta 20 de zile în izolator

14-01-2020 01:37

Șeful suspendat al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, reținut la sfârșitul săptămânii trecute, a fost plasat în arest preventiv pentru un termen de 20 de zile. Hotărârea în acest sens a fost pronunțată astăzi, 13 ianuarie, de către Judecătoria municipiului Chișinău, sediul Ciocana.

Viorel Morari a declarat pentru jurnaliști că nu exclude că cercetarea sa ar avea legătură cu dosarul cu privire la finanțarea Partidului Socialiștilor. Morari nu exclude că „procurorul general, Alexandr Stoianoglo, ar fi omul lui Dodon, și că acesta ar vrea să-l vadă după gratii, ținând cont de evoluția anumitor lucruri și reieșind din anumite informații pe care le cunoaște”.

Potrivit lui, Procuratura Generală a anunțată că el ar fi contrafăcut dosarul furtul miliardului. „Nu este adevărat. Este vorba de o plângere a lui Vlad Plahotniuc în privința lui Platon privind denunțul calomnios. Și este vorba doar despre începerea urmării penale. Începerea urmării penale în sine nu aduce prejudicii nimănui. Este ca și în cazul meu, dacă s-a pornit urmărirea penală, fără tot show-ul care s-a petrecut, nu-mi aduce atingere”, susține Viorel Morari.

Șeful suspendat al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, a fost reținut vineri, 10 ianuarie, iar sâmbătă a fost pus sâmbătă sub învinuire pentru abuz în serviciu și fals în acte publice. Acesta este acuzat că în martie 2017 a primit de la Vladimir Plahotniuc o plângere pe care a înregistrat-o contrar cerințelor legale, pornind un proces penal, și ulterior urmărirea penală, și falsificând în cauza penală mai multe acte procesuale.

Potrivit PG, „toate aceste acțiuni au fost făcute din interese personale, precum și în interesul petentului și a mai multor persoane din anturajul lui, pentru a-i proteja de implicare în calitate de bănuiți în cauza penală privind frauda bancară – furtul miliardului și a obstrucționa cercetarea rapidă, completă și obiectivă a acestei cauze penale”.