gg

(VIDEO) Fără mască sau distanțare socială. În plină pandemie, militarii din Republica Moldova au defilat în Piața Roșie din Kremlin. Dodon a stat deoparte de Puti

24-06-2020 16:22

Peste 14.000 de militari, veterani și oficiali din Federația Rusă și statele ex-sovietice au participat astăzi la parada din Piața Roșie din Kremlin, care a fost amânată de pe 9 mai. Se întâmplă în pofida faptului că Federația Rusă este al treilea cel mai afectat stat de pandemia de coronavirus. Chiar și așa, militarii nu au purtat măști de protecție, nu au ținut cont de distanța socială, iar Igor Dodon a stat la distanță de Vladimir Putin.

Totuși, reprezentanții Ministerului Apărării dau asigurări că cei 75 de militari din Garda de Onoare care au plecat la Moscova sunt sănătoși și că au fost testați la virusul COVID-19 după fiecare antrenament pentru parada din Piața Roșie. 

gg

Nici la acest eveniment Dodon nu poartă mască. În același rând cu Putin sunt așezați și liderii altor state și veterani de război.Din poze se poate vedea că de poziții mai bune beneficiază președintele belarus Alexandr Lukașenko, cel kazah Kasîm-Jomart Tokaev precum și cel sârb Aleksandar Vucic.

hhInițial, la parada prilejuită de încheierea celui de-al Doilea Război Mondial se preconiza participarea mai multor lideri europeni. Aceștia și-au anulat însă prezența invocând motivul pandemiei de coronavirus.

Este una dintre cele mai costisitoare Parade Militare organizate vreodată în Rusia, mai ales că pregătirile înaintea zilei de 9 mai au necesitat şi ele anumite costuri. Ziua de 24 iunie nu a fost aleasă întâmplător. Exact în urmă cu 75 de ani, autorităţile sovietice de atunci au organizat prima Mare Paradă a Victoriei.