Drapelul ro

Vlad Bilețchi (AUR) de Ziua Românilor de Pretutindeni: „Jumătate suntem în afara României”

30-05-2021 09:55

Aproape jumătate dintre români se află, în prezent, în afara graniţelor României. Constatarea a fost făcută de preşedintele Alianţei pentru Unirea Românilor (AUR), Vlad Bileţchi, în contextul în care astăzi, 30 mai 2021, este marcată Ziua Românilor de Pretutindeni. Potrivit liderului unionist, România trebuie să aibă grijă de toţi cetăţenii săi, care au fost nevoiţi să ia calea străinătăţii în căutarea unui trai mai bun.

Este o zi în care conştientizăm o realitate cruntă: aproape jumătate dintre noi suntem în afara granițelor, răspândiți prin toată lumea. Avem două state cu populație majoritar românească, avem milioane de români dincolo de granițe, mulți în comunități importante din Europa, dar și dincolo de Ocean.

România trebuie să aibă grijă de toți și să creeze condițiile necesare ca ei să se întoarcă acasă.

În Republica Moldova aproape jumătate dintre români sunt plecați și situația de astăzi, hoția și sărăcia nu le dă motive să se întoarcă. Avem nevoie de un plan concret pentru a-i motiva pe cei care au ales calea străinătăţii să revină acasă. Avem nevoie de infrastructură de calitate, drumuri bune, salarii şi pensii decente, dar şi respect pentru educaţie, familie şi valori naţionale româneşti”, a declarat liderul AUR, Vlad Bileţchi.