99 cazuri noi de COVID-19, în ultimele 24 ore

DE ULTIMĂ ORĂ

99 cazuri noi de COVID-19, în ultimele 24 ore

Astăzi, 24 mai, în Republica Moldova au fost confirmate 99 de cazuri noi de infectare cu COVID-19, dintre care 6 în Transnistria.

Mai multe

dd

Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice va fi reparată cu suportul României

02-05-2019 16:53

Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice, și anume sediul unde în 1918 a fost votată Unirea Basarabiei cu România, va fi reparată din banii României.

Anunțul a fost făcut de viceprim-ministrul pentru Integrare Europeană, candidatul partidului „Pro România” la alegerile europarlamentare Iurie Leancă, în cadrul unei întâlniri cu susținătorii de la Chișinău. 

Potrivit oficialului, banii vor fi oferiți de Primăria Iași, care zilele trecute a adoptat bugetul în acest sens. Astfel, pentru renovarea clădirii vor fi alocați 500 000 de RON, echivalentul a peste 2 milioane de lei moldovenești. 

Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice (AMTAP) este o instituție publică de învățământ superior din Chișinău.  Aceasta este succesoarea Conservatorului de Stat din Chișinău fondat în anul 1940 și a instituțiilor de învățământ muzical care și-au desfășurat activitatea la Chișinău începând cu anul 1919.