Ziua Drapelului Național 26 iunie

Alianța pentru Unirea Românilor: Ziua Drapelului Național reprezintă o zi a mândriei și demnității naționale

26-06-2021 09:47

Din cele mai vechi timpuri, în anii de grea cumpănă națională, tricolorul a stat la baza națiunii române și ne-a redat demnitatea națională. Este mesajul Alianței pentru Unirea Românilor (AUR) de Ziua Drapelului Național, marcată anual la data de 26 iunie. Data a fost aleasă în amintirea zilei când, în timpul Revoluției de la 1848, tricolorul roșu-galben-albastru a fost adoptat ca simbol al națiunii române.

Potrivit liderului formațiunii, Vlad Bilețchi, în prezent, trădătorii de neam încearcă să inoculeze ideea că drapelul Republicii Moldova este distinct de cel al României.

„Trei culori și-o singură iubire – Românească, ne spuneau regretații Ion și Doina Aldea-Teodorovici. De-a lungul istoriei, am fost dezbinați, deportați, ne-au luat credința și tot ce aveam mai sfânt, dar tricolorul a rămas mereu călăuza și simbolul cel mai sacru al neamului românesc. Ziua Drapelului Național, pe care o marcăm astăzi, este o zi a mândriei și a demnității naționale, este ziua în care cinstim aceste trei culori sublime – albatru, galben și roșu, toate cu o semnificație aparte. La 1 decembrie 2016, alături de mii de buni români, am scris istorie – am întins 1 kilometru de tricolor pe străzile din Chișinău și am demonstrat că Republica Moldova vrea unire. Să ne iubim tricolorul și să păstrăm mereu vii valorile și idealurile transmise de străbuni”, a declarat Vlad Bilețchi, președintele Alianței pentru Unirea Românilor.