miscarea unionista

Ambasadorul României la Chișinău a salutat înființarea Mișcării Politice UNIREA

Alexandrina Godiac

„E. S. Daniel Ioniță a salutat înființarea Mișcării Unioniste de la Chișinău, care poate fi considerată de un mare potențial și care exprimă dorința firească a celor ce simt românește, iar unioniștii pot astfel deveni o voce puternică și importantă în viitorul Parlament, care să contribuie la realizarea de noi proiecte, stabilirea de noi obiective, care să apropie, continuu, cele două maluri ale Prutului”, se arată într-un comunicat de presă.

La rândul său, Dorin Chirtoacă a mai subliniat că unificarea unioniștilor era și este o necesitate obiectivă, cerută de oameni și de realitatea zilei, iar apariția Mișcării Politice Unirea, este cu atât mai relevantă cu cât, atât Parlamentul României, cât și Parlamentul European au adoptat două documente cu valoare istorică, pe 27 martie 2018 și 19 septembrie 2019, care au drept obiectiv – lichidarea consecințelor Pactului Ribbentrop – Molotov.

De asemenea liderul PL, l-a felicitat pe E.S. Daniel Ioniță pentru atitudinea demnă pe care o are constant de la preluarea mandatului, pentru discursul complex și profund de la recepția Ambasadei României din 29 noiembrie 2019, oferită cu prilejul Zilei Naționale a României, dar și pentru luarea de poziție, recentă, la Bălți, prin punere pe tapet a unei realități dure din R. Moldova: „americanii fac drumuri, românii fac grădinițe, iar moldovenii votează cu rușii”.

„Dorin Chirtoacă a menționat că în anii următori sprijinul României este crucial, având în vedere politică revanșardă a Rusiei, precum și războiul hibrid promovat în RM, în Ucraina etc.

România urmează să aibă pentru RM rolul pe care l-a avut și îl are Germania de Vest pentru Germania de Est, devenind forța de atracție firească pentru cetățenii RM. În condițiile în care România își va rezolva problemele de infrastructură în următorii 10 ani (autostrada Est – Vest, autostrada Unirii etc), economia se va dezvolta în continuare, și dacă Unirea nu se va produce mai repede, ca urmare unui vot în Parlamentul RM, atunci către 2039-2040, la împlinirea a 100 de ani de la semnarea pactului ruso-german, prin tot ce va fi implementat, se va putea spune că lichidarea consecințelor tratatului odios dintre Hitler și Stalin, va fi avut loc, cetățenii RM având două opțiuni: Unirea sau Integrarea în Europa unită”, se mai specifică în comunicat.

În cadrul întrevederii s-ar fi repetat păstrarea dialogului și susținerea reciprocă în tot ceea ce ține de o promovare corespunzătoare a realităților secolului XXI și a valorilor românești.