dd

DE ULTIMĂ ORĂ

BREAKING NEWS! Primul caz confirmat de coronavirus în România

România are începând de miercuri seară un caz de coronavirus confirmat. Victor Costache, ministrul Sănătății, și secretarul de stat Raed Arafat, directorul Departamentului pentru Situații de Urgență, au anunțat că în casa acestei persoane mai sunt 7 persoane - niciun copil, dar persoane în vârstă - toate fiind testate și cu rezultat negativ.

Mai multe

Siberia in oase

Filmul „Siberia din oase”, în regia Leontinei Vatamanu, a fost prezentat în Canada

Luni, 3 februarie 2020, 15:06

Filmul „Siberia din oase”, o producție a Studioului de film OWH din Republica Moldova, în regia Leontinei Vatamanu, producător Virgiliu Mărgineanu, a fost prezentat în perioada 29-31 ianuarie în Canada.

Evenimentul a fost organizat de către Ambasada Republicii Moldova în Canada în colaborare cu Ministerul canadian de Externe cu ocazia comemorării a 70 de ani de la deportările staliniste din 1949.

Potrivit ziarului „Observatorul” din Canada, o proiecție a filmului a fost prezentată miercuri, 29 ianuarie, la Universitatea „McGill” din Montreal. Ultima vizionare a avut loc vineri, 31 ianuarie, la Ottawa.

Filmul „Siberia din oase” este o docudramă care prezintă confesiunile a patru persoane deportate în Siberia în iulie 1949, atunci când erau copii. Bazată pe fapte reale, pelicula povestește dramele prin care au trecut zeci de mii de basarabeni în perioada stalinistă. „Siberia din oase” a fost lansat în vara anului trecut, pentru a comemora 70 de ani de la aceste deportări.