coronavirus

DE ULTIMĂ ORĂ

ULTIMA ORĂ! Încă 161 de cazuri noi de persoane infectate cu coronavirus. Bilanțul infectărilor ajunge la 752

Încă 161 de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus au fost înregistrate în ultimele 24 de ore în Republica Moldova. Dintre acestea, 11 cazuri sunt de import, iar 150 cu transmitere locală. Astfel, bilanțul persoanelor infectate ajunge la 752. Menționăm că astăzi s-a înregistrat un număr aproape dublu de cazuri de infectare.

Mai multe

Siberia in oase

Filmul „Siberia din oase”, în regia Leontinei Vatamanu, a fost prezentat în Canada

03-02-2020 15:06

Filmul „Siberia din oase”, o producție a Studioului de film OWH din Republica Moldova, în regia Leontinei Vatamanu, producător Virgiliu Mărgineanu, a fost prezentat în perioada 29-31 ianuarie în Canada.

Evenimentul a fost organizat de către Ambasada Republicii Moldova în Canada în colaborare cu Ministerul canadian de Externe cu ocazia comemorării a 70 de ani de la deportările staliniste din 1949.

Potrivit ziarului „Observatorul” din Canada, o proiecție a filmului a fost prezentată miercuri, 29 ianuarie, la Universitatea „McGill” din Montreal. Ultima vizionare a avut loc vineri, 31 ianuarie, la Ottawa.

Filmul „Siberia din oase” este o docudramă care prezintă confesiunile a patru persoane deportate în Siberia în iulie 1949, atunci când erau copii. Bazată pe fapte reale, pelicula povestește dramele prin care au trecut zeci de mii de basarabeni în perioada stalinistă. „Siberia din oase” a fost lansat în vara anului trecut, pentru a comemora 70 de ani de la aceste deportări.