99 cazuri noi de COVID-19, în ultimele 24 ore

DE ULTIMĂ ORĂ

99 cazuri noi de COVID-19, în ultimele 24 ore

Astăzi, 24 mai, în Republica Moldova au fost confirmate 99 de cazuri noi de infectare cu COVID-19, dintre care 6 în Transnistria.

Mai multe

dd

PDM, oferă pentru blocul „ACUM”: „Le oferit posibilitatea să numească prim-ministru”. Ce spune „ACUM”

14-03-2019 14:45

Partidul Democrat din Moldova ar fi dispus să ofere blocului ACUM posibilitatea să numească prim-ministrul, chiar dacă PDM a obținut mai multe mandate în noul legislativ. Despre aceasta a anunțat într-un briefing de presă, vicepreședintele formațiunii, Andrian Candu. De asemenea, acesta a menționat că invitația este valabilă până la sfârșitul săptămânii. De cealaltă parte, formațiunile PAS și DA au declarat că resping oferta.

„Dacă liderii blocului ACUM ar fi acceptat dialogul, ar fi văzut că echipa Partidului Democrat este foarte flexibilă și are interesul, în primul rând, al cetățeanului și angajamentelor pe care noi le-am asumat față de cetățeni și promisiunilor făcute în campania electorală. Cu alte cuvinte, le-am fi oferit conducerea viitorul Guvern, inclusiv funcția de prim-ministru”, a declarat vicepreședintele PDM, Andrian Candu. 

Andrian Candu a declarat că, urma ședinței de astăzi, consiliul executiv al PDM a decis să lanseze repetat o invitație către Andrei Năstase și Maia Sandu privind participarea la discuții. 

„Îi așteptăm să discutăm în zilele următoare, astăzi, mâine, sâmbătă, chiar și duminică pentru a găsi acele soluții pentru țară”, a mai declarat Candu. 

De cealaltă parte, într-o reacție postată pe rețelele de socializare, reprezentanții blocului ACUM declară că rămân fermi pe poziții, însă invită deputații din alte partide să voteze legile pe care aceștia le vor propune în primele ședințe ale legislativului. 

„Rămânem fermi în poziția noastră. Am primit mandatul de la cetățeni să eliberăm țara de oligarhi și corupție. Echipa blocului ACUM a propus un pachet de legi de deoligarhizare a statului. Invităm deputații responsabili să le voteze în primele ședințe ale parlamentului. Negocieri și dialog cu cei care sunt responsabili de capturarea statului nu ducem”, se arată în comunicatul PAS.

După alegerile parlamentare din 24 februarie, atât Partidul Democrat din Moldova, cât și Partidul Socialiștilor au lansat invitații blocului ACUM pentru formarea unei majorități parlamentare. Liderii blocului au refuzat însă discuțiile.