99 cazuri noi de COVID-19, în ultimele 24 ore

DE ULTIMĂ ORĂ

99 cazuri noi de COVID-19, în ultimele 24 ore

Astăzi, 24 mai, în Republica Moldova au fost confirmate 99 de cazuri noi de infectare cu COVID-19, dintre care 6 în Transnistria.

Mai multe

carti, cahul ,campania „Cartea care ne Uneşte”

Peste 8000 de cărţi din România au ajuns la Cahul

14-03-2020 12:07

Televiziunea Română continuă campania „Cartea care ne Uneşte”, începută în Anul Centenarului Marii Uniri. Jurnaliștii de la Bucureşti, au donat peste 8000 de cărţi în limba română pentru instituţiile de învăţământ şi bibliotecile din raionul Cahul.

Cărţile colectate de Televiziunea Română au ajuns în această săptămână la copii din raionul Cahul.  Primii care s-au bucurat de ele au fost elevii şi profesorii de la Gimnaziul „Dimitrie Cantemir” din satul Tartaul de Salcie.

„Bineînţeles, o să lecturăm cu toţii, pentru că avem nevoie. Biblioteca noastră este mică şi avem nevoie de literatură artistică”, a declarat Oxana Jăceva, directoare interimară a gimnaziului.

Cele peste opt mii de cărţi donate de Televiziunea Română vor ajunge în bibliotecile şi şcolile din 15 localităţi ale raionului Cahul, unde îşi fac studiile aproximativ 1500 de elevi.

Campania „Cartea care ne uneşte” a fosta lansată de TVR în Anul Centenarului Marii Uniri, cu scopul de a colecta cărţi în limba română pentru elevii din Republica Moldova.