România Republica Moldova

Sângele apă nu se face! O echipă de medici români vine în Republica Moldova pentru a lupta împotriva COVID-19

27-04-2020 15:06

O echipă de medici și personal medical va veni în Republica Moldova pentru a ajuta spitalele în lupta împotriva coronavirusului, a anunțat președintele Klaus Iohannis. Autoritățile din România vor trimite de asemenea echipamente de protecție pentru medici și medicamente.

„În Republica Moldova situația este complicată și România, care se consideră un partener extrem de important - credem noi că cel mai important al Republicii Moldova - va pregăti și va implementa în câteva zile două măsuri importante. Prima: o echipă de medici și personal medical se va deplasa în Republica Moldova, pentru a ajuta spitalele de acolo, pentru a ajuta personalul medical și medicii de acolo să facă față mai bine acestei epidemii. O a doua acțiune va consta în trimiterea de măști, materiale sanitare, materiale de protecție, ba chiar medicamente din rezerva noastră, în Republica Moldova, pentru a ajuta cetățenii de acolo să treacă mai ușor peste această epidemie”, a spus președintele Klaus Iohannis, într-o declarație de presă.

Astăzi se împlinesc 10 ani de la adoptarea Declaraţiei comune privind instituirea parteneriatului strategic între Republica Moldova şi România pentru integrarea europeană a Republicii Moldova.