99 cazuri noi de COVID-19, în ultimele 24 ore

DE ULTIMĂ ORĂ

99 cazuri noi de COVID-19, în ultimele 24 ore

Astăzi, 24 mai, în Republica Moldova au fost confirmate 99 de cazuri noi de infectare cu COVID-19, dintre care 6 în Transnistria.

Mai multe

unire

Unirea Basarabiei cu România, marcată inedit printr-un amplu eveniment online

25-03-2020 14:50

Mii sau chiar zeci de mii de oameni în stradă, care cerea Unirea Republicii Moldova cu România. Cu asta ne-am obișnuit în fiecare an, să marcăm 27 martie în stradă, sub mândrul tricolor. Cu toate acestea, în acest an, din cauza pandemiei de coronavirus, nu putem unioniștii în stradă. Astfel, Acțiunea 2012 ne invită să participăm la Marea Adunare Online – cea mai amplă manifestație virtuală pentru Reunire.

Suntem cu toții conștienți de provocarea în fața căreia se află întreaga omenire, pandemia Covid-19. Acest lucru nu ne va opri din a ne bucura și a ne aminti că suntem români și că pe 27 martie se împlinesc 102 ani de când Sfatul Țării din Basarabia a votat Unirea cu Patria Mamă România! Pe 27 martie, nu ne vom asuma niciun risc și nici nu vom ajuta inamicul să se răspândească mai departe sărbătorind în stradă, anul acesta #StămAcasă și vom participa la cea mai amplă manifestație online.”, menționează organizatorii evenimentului.

Astfel, fie că vă aflați la București, la Chișinău, la Roma, la Paris sau oriunde în lume, pe 27 martie, oricine simte românește poate participa la Marea Adunare Online.

Tot ce trebuie să faceți este să dați PARTICIP la evenimentul de pe Facebook,  după care să faceți o scurtă filmare, în care să transmiteți un mesaj unionist, un cântec sau o poezie și apoi să trimiteți acest scurt video însoțit de numele vostru complet și locul în care vă aflați la adresa [email protected], prin platforma https://wetransfer.com/, sau pe whatsapp la +40726437267.

Mesajele voastre de solidaritate, de Unire, de unitate vor fi difuzate live pe 27 martie 2020.

Participă la Marea Adunare Online și nu uita: pandemia va trece, dar noi tot români rămânem!