dd

DE ULTIMĂ ORĂ

BREAKING NEWS! Ion Chicu, noul prim-ministru al Republicii Moldova

Parlamentul a acordat vot de încredere cabinetului de miniștri în frunte cu Ion Chicu și programului său de activitate. Noul guvern a fost susținut joi, 14 noiembrie, cu votul a 62 de deputați din fracțiunile Partidului Socialiștilor și Partidului Democrat. Deputații Blocului ACUM au părăsit sala de ședințe înainte de procedura de vot.

Mai multe

„Zilele Filmului Românesc la Chișinău” revin la Chişinău

„Zilele Filmului Românesc la Chișinău” revin la Chişinău

Marți, 1 octombrie 2019, 18:19

O selecţie cu scurtmetraje de şcoală şi un film celebru pentru copii fac parte din programul celei de-a V-a ediţii a Zilelor Filmului Românesc (ZFR) de la Chişinău, care va avea loc între 10 şi 13 octombrie la Centrul Cultural „Odeon” şi la AMTAP.

În programul celei de-a 5-a ediţii a manifestării figurează şi un omagiu închinat actorului român cu origini basarabene Ilarion Ciobanu.

În amintirea lui vor fi proiectate două titluri importante din cariera îndrăgitului actor, incluse în secţiunea "Retro": "Răscoală" şi "Doi bărbaţi pentru o moarte". Tot în cadrul festivalului va fi prezentată o selecţie cu scurtmetraje de şcoală ale unor regizori cunoscuţi. În premieră, Zilele Filmului Românesc  vor ajunge în acest an şi în alte oraşe din Republica Moldova: la Cahul, Călăraşi şi Nisporeni.

Intrarea este liberă la toate proiecţiile în limita locurilor disponibile.