dd

Ziua Unirii Basarabiei cu România, zi de sărbătoare națională. Demersul Mișcării Politice Unirea în Parlament

13-02-2020 17:22

Având în vedere împlinirea a 102 ani, pe 27 martie 2020, de la Unirea Basarabiei cu România, Mișcarea Politică „Unirea” va înregistra, până la sfârșitul săptămânii, un demers la Secretariatul Parlamentului, prin care va cere ca ziua de 27 martie să fie declarată Ziua Unirii Basarabiei cu România, zi de sărbătoare națională.

„Prezenta inițiativă va constitui un act de recunoștință și, totodată, un omagiu adus celor care și-au pus pe altarul vieții unitatea, limba română, libertatea și dorința de a lăsa un stat cât mai bogat celor ce vin, dând dovadă de sacrificiu, glorie și demnitate. Această zi a întregului neam, o zi sfântă din toate punctele de vedere, nu trebuie să fie confiscată de o competiție politică ce nu are nimic în comun cu idealurile de veacuri ale poporului nostru, mai ales în contextul că în 2018 s-au împlinit 100 de ani de la marele eveniment”, se arată într-un comunicat al formațiunii. 

Camera Deputaților din Parlamentul României a adoptat, la 14 martie 2017, proiectul de Lege pentru declararea zilei de 27 martie - Ziua Unirii Basarabiei cu România ca zi de sărbătoare națională.