antarctida, expediție, români, moldoveni

Aventură pe barcă! Nouă moldoveni și români pornesc spre Antarctica

22-01-2020 14:37

O barcă condusă de moldoveni și români va ajunge pentru prima dată pe continentul sudic – Antarctida. Aventurierii vor porni în călătorie pe 5 februarie curent și vor străbate oceanul.

Frumoasa veste a fost făcută de unul dintre membrii echipajului, Anatol Untura, care a explicat ce vor trebuie înfrunte pe tot parcursul călătoriei.

„Vom porni din Ushuaia, Fin del Mundo, Argentina – spre Antarctida. Din strâmtoarea Magelan și Terra del Fuego spre ghețile veșnice ale Antarctidei. Nouă aventurieri neînfricați vor trăi experiența vieții lor!

În drum avem de înfruntat multe. Frig, valuri, ghețari, renumitul cap Horn și cea mai feroce strâmtoare din lume – Drake, cu cele mai înalte valuri de pe Terra și unde și-au găsit sfârșitul mii de bărci. Locul care, odată învins, după tradiția marinărească – îi permite corsarului să își tatueze „Toate pânzele sus” pe piept și să își pună cercelul în ureche”, a mai spus Anatol.

Cei nouă aventurieri vor pleca în expediție pe o barcă din oțel de 24 de metri și cu un navigator experimentat la bord. Vor ajunge la trei stații polare în drum – Vernadski, Bellinghausen și Frei, acolo ei vor discuta cu savanții locali despre schimbările de climă, viața pe continent, vor servi ceai polar și paste cu carne – marinărești, vor face baie în sauna polară.