spital1

DE ULTIMĂ ORĂ

ULTIMA ORĂ! Încă 101 cazuri noi de infectare cu coronavirus. Bilanțul persoanelor infectate a ajuns la 965

Încă 101 persoane au fost depistate pozitiv cu noul coronavirus în ultimele 24 de ore. Dintre acestea, 4 sunt de import (2 - Marea Britanie, 1 - Franța, 1 - Rusia) și 97 cu transmitere locală (Chișinău - 23, Ștefan-Vodă - 16, Glodeni - 11, Ialoveni - 8, Orhei - 7, etc). Potrivit ministerului Sănătății, niciun caz suplimentar nu a fost înregistrat în municipiul Soroca.

Mai multe

Transfăgărășan, drumuri spectaculoase, din lume, National Geographic

National Geographic a inclus Transfăgărăşanul în topul celor mai spectaculoase drumuri din lume

02-10-2019 14:35

Transfăgărăşanul este enumerat printre cele mai spectaculoase drumuri din lume într-un material publicat de platforma National Geographic.

„Trage o sperietură în Alpii transilvani”, se numeşte secţiunea dedicată Transfăgărăşanului de cei de la National Geographic.

„Întortocheatul drum românesc cocoţat la mai bine de 1 600 de kilometri înălţime urmează un traseu nord-sud care uneşte două dintre cele mai înalte vârfuri montane din ţară”, explică jurnaliştii.

„Vlad Ţepeş, prinţul care a inspirat personajul Dracula al lui Bram Stoker, este probabil cea mai importantă tentativă a zonei de a ajunge celebră, iar turiştii se pot opri la ruinele castelului Poenari, vechi de 700 de ani, după ce străbat drumul pitoresc de peste râul Argeş, şi trec de forma de semilună a Barajului de la Vidraru şi de lacul de smarald Vidraru”, mai spun jurnaliştii.