colaj

(VIDEO) Emoționant! De ziua lui Nicolae Sulac, tânărul interpret Marin Dănuța a lansat o piesă în memoria marelui artist

10-09-2020 07:39

La 84 de ani de la nașterea marelui artist Nicolae Sulac, tânărul interpret Marin Dănuța reînvie muzica regretatului. Nicolae Sulac a cântat bucuriile şi durerile poporului său, a avut un repertoriu inedit pe care-l completa cu melodii proprii. Culmea măiestriei interpretative a artistului este considerată balada "Mioriţa". Rapsodul a încetat din viaţă pe 8 aprilie 2003.

“Astăzi când se fac 84 de ani de la nașterea marelui artist Nicolae Sulac, relansez această piesă în cinstea celui care a fost un pilon al patriotismului aici, în Basarabia”, a declarat tânărul interpret, Marin Dănuța, care promovează mereu muzica marelui artist. 

Regretatul Nicolae Sulac s-a născut în data de 9 septembrie 1936 în satul Sadîc, Cahul, România (astăzi Republica Moldova).

Sulac este singurul artist de muzică populară din Moldova care a fost înscris în "Marea enciclopedie sovietică". în 2007 a apărut pe piața albumul "La o margine de drum" a lui Nicolae Sulac.

Trebuie remarcat că numele lui Nicolae Sulac îl poartă un festival-concurs de rang naţional al tinerilor interpreţi de muzică populară din Republica Moldova, precum şi Şcoala de muzică din oraşul Floreşti, în curtea căreia a fost inaugurat un bust al artistului.