f

DE ULTIMĂ ORĂ

ÎNGRIJORĂTOR! Tariful la gaz s-ar putea majora la 15 lei 58 de bani pentru un metru cub

Moldovagaz cere majorarea tarifului la gaz de la 10 lei și 19 bani fără TVA (ceea ce constituie 11 lei cu TVA inclus) pentru un metru cub de gaze naturale la 14 lei 43 de bani, ceea ce constituie 15 lei și 58 de bani cu TVA inclus. O decizie în acest sens va fi luată astăzi de Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică.

Mai multe

colaj

(VIDEO) Emoționant! De ziua lui Nicolae Sulac, tânărul interpret Marin Dănuța a lansat o piesă în memoria marelui artist

10-09-2020 07:39

La 84 de ani de la nașterea marelui artist Nicolae Sulac, tânărul interpret Marin Dănuța reînvie muzica regretatului. Nicolae Sulac a cântat bucuriile şi durerile poporului său, a avut un repertoriu inedit pe care-l completa cu melodii proprii. Culmea măiestriei interpretative a artistului este considerată balada "Mioriţa". Rapsodul a încetat din viaţă pe 8 aprilie 2003.

“Astăzi când se fac 84 de ani de la nașterea marelui artist Nicolae Sulac, relansez această piesă în cinstea celui care a fost un pilon al patriotismului aici, în Basarabia”, a declarat tânărul interpret, Marin Dănuța, care promovează mereu muzica marelui artist. 

Regretatul Nicolae Sulac s-a născut în data de 9 septembrie 1936 în satul Sadîc, Cahul, România (astăzi Republica Moldova).

Sulac este singurul artist de muzică populară din Moldova care a fost înscris în "Marea enciclopedie sovietică". în 2007 a apărut pe piața albumul "La o margine de drum" a lui Nicolae Sulac.

Trebuie remarcat că numele lui Nicolae Sulac îl poartă un festival-concurs de rang naţional al tinerilor interpreţi de muzică populară din Republica Moldova, precum şi Şcoala de muzică din oraşul Floreşti, în curtea căreia a fost inaugurat un bust al artistului.