Orange Moldova Donaţie Covid-19

10 milioane de lei pentru combaterea COVID-19

Ana Maria Madan

În prezent, compania asigură conectivitatea pentru 2,6 milioane de clienţi și anunță că toți clienţii Orange au primit un bonus de 5 GB trafic Internet, iar clienţii LOVE acum au acces la grila TV Premium cu 180 de canale incluse.

Totodată, Orange Moldova va achiziţiona 15.000 de seturi de protecție pentru lucrătorii medicali, constituite din mănuși, costume, măști cu protecție sporită, ecrane de protecție și botoși de unică folosință, în valoare totală de opt milioane de lei.

De asemenea, Orange Moldova, va aloca câte 360 de minute, gratuit, pentru circa 3.000 de lucrători medicali din toată ţara, care muncesc în circa 200 de instituţii medicale private şi de stat, iar 130 de instituţii de stat vor beneficia de o lună gratuită de servicii voice şi Internet.

„Împreună cu echipa, din primele zile a apariţiei pericolului cauzat de COVID-19, lucrăm pentru a reitera că suntem solidari cu MOLDOVA. Astăzi anunţăm că implicarea Orange pentru a susţine sistemul medical şi cel educaţional, în special medicii şi profesorii, se estimează la 10 milioane de lei. În această perioadă viabilitatea şi buna funcţionare a sistemului ocrotirii sănătăţii este una crucială pentru viitor. Încă două milioane de lei vor fi alocate sub formă de servicii de comunicare. Orange va continua să urmărească evoluţia situaţiei şi să rămână solidară pe toată durata acestei pandemii”, a declarat directorul general Orange Moldova, Julien Ducarroz. 

Pentru sistemul educaţional din ţară compania promite să le ofere câte 50 GB Internet gratuit profesorilor, timp de două luni.

Totodată, angajații Orange, în cadrul unei campanii interne, au colectat peste 400 de mii de lei, bani, care vor fi direcționați suplimentar la cele 8 milioane, pentru achiziționarea de echipamente de protecție pentru sistemul medical.