Parlamentul Republicii Moldova Iurie Reniţă limba română

Doar patru deputaţi au semnat pentru introducerea sintagmei „Limba română” în actele normative

Ana Maria Madan

„Sărmana Limba Noastră cea Română din Parlament…

Doar patru! Atâtea semnături am reuşit să adunăm în parlament, acum. Data viitoare ne exprimăm sincera dorinţă să avem, cel puţin, 51 de voturi din toate fracţiunile Parlamentului. Doamne Ajută!

Cum să nu ne aducem aminte, în context, de remarca proverbială a unui coleg parlamentar: “Deocamdată doar Igor Dodon îşi onorează promisiunile!!!”.

P.S. Un sincer şi respectuos “Mulţumesc mult!” dlui deputat Sergiu Cataranciuc (fracţiunea DA), care a semnat proiectul de lege, chiar fiind internat în spital. Multă sănătate, dle Cataranciuc!”, a scris Reniţă pe pagian sa de Facebook. 

Iurie Reniţă limba română Parlamentul Republicii Moldova

Iurie Reniţă şi Lilian Carp au prezentat la 18 octombrie o iniţiativă legislativă care vine să înlocuiască sintagma „limba moldoveneasca” din documentele oficiale ale Republicii Moldova. Potrivit acestora, cel puţin cinci legi din Republica Moldova conţin sintagma de „limba moldovenească”, chiar dacă o decizie a Curţii Constituţionale din decembrie 2013 a stabilit că limba oficială a Republicii Moldova este limba română, aşa cum este scris în Declaraţia de Independenţă, care prevalează asupra Constituţiei.