ODIP George Simion Vlad Bilețchi Judecătoria Rîșcani petiție interdicție

Flashmob la Judecătoria Chișinău. Unioniștii au cerut magistraților să nu tergiverseze dosarul interdicției lui George Simion

Ana Maria Madan

Aceștia au înaintat și o petiție în acest sens. „În legătură cu faptul că din 8 aprilie 2019, instanța de judecată nu a stabilit data de examinare a litigiului, acest fapt duce la lezarea drepturilor reclamantului la examinarea cauzei într-un termen rezonabil. Vă solicităm să stabiliți data și ora exactă de examinare a cauzei”, se arată în textul petiției înaintate președintelui interimar al Judecătoriei Chișinău, sediul în sectorul Rîșcani, Corneliu Guzun. 

ODIP Vlad Bilețchi George Simion interdicția Judecătoria Rîșcani petiție

Potrivit președintelui Asociației „UNIREA-ODIP”, Vlad Bilețchi, este inadmisibil ca un dosar, odată pus pe rol, să fie ignorat de magistrați. „Atunci când este amânată o ședință, se stabilește o altă dată în care se examinează cauza. Acest lucru însă nu s-a întâmplat în cazul lui George Simion. Avem impresia că intenționat se face asta. Cerem magistaților să asigure un proces de judecată corect și echidistant. Fiecare om are dreptul la o justiție independentă, mai ales că această interdicție a avut loc cu multe abateri de la lege”, a declarat Vlad Bilețchi. 

Vlad Bilețchi ODIP George Simion Judecătoria Rîșcani interdicție

ODIP Judecătoria Rîșcani George Simion petiție interdicție

George Simion a fost reţinut în data de 1 octombrie 2018 de angajaţii Biroului pentru Migraţie şi Azil al Republicii Moldova, în timp ce se pregătea sa plece în România. Unionistul a fost anunţat că a primit interdicţie de intrare pe teritoriul Republicii Moldova pe termen de 5 ani.