De Ultimă Oră

(VIDEO) Tensiuni în Orientul Mijlociu. Peste 300 de drone au fost lansate de Iran noaptea trecută asupra Israelului. Reacția comunității internaționale

Iranul a atacat Israelul cu peste 300 de drone și rachete, a anunțat armata israeliană, precizând că 99% dintre ele au fost interceptate și au existat d…

Actualizat acum 12 ore

Licitație

18 întreprinderi de stat vor fi privatizate, printre care „Tutun-CTC”, Magazinul „Unic” și SA „Barza albă”

Corina Bezer

Pe data de 16 martie 2016, va avea loc o licitaţie „cu strigare” pentru privatizarea a 12 bunuri, inclusiv: 2 complexe patrimoniale unice, 4 complexe de bunuri imobile și 6 obiecte nefinalizate. Preţul iniţial de vânzare al bunurilor expuse la licitaţie „cu strigare” se estimează la 35 704 700 lei.
Totodată, va fi organizat un concurs investiţional pentru privatizarea a două bunuri imobile (cinematografele din or. Fălești și Leova), termen limită de depunere a ofertelor 23 martie. Suma mijloacelor financiare, raportată la preţul iniţial de vânzare al bunurilor expuse la concurs investițional constituie 1 040 000 lei, volumul minim al investiţiilor – 2 700 000 lei, cu realizarea în decursul a 3 ani.

O licitaţie „cu strigare” pe piața reglementată ( la Bursa de Valori) va fi organiată pentru vânzarea pachetelor de acţiuni proprietate publică de stat din 24 societăţi pe acţiuni, inclusiv 12 cu cotă majoritară, între care se regăsesc S.A.”Barza Albă” (100%), S.A.”Tutun –CTC”((90,81%), S.A. Magazinul Universal Central ”UNIC”(85,45%), S.A.”Aeroport Catering” (100%), S.A.”Floare – Carpet”(59,486%) s.a. Suma totală a mijloacelor financiare, raportată la preţurile iniţiale de vânzare a pachetelor de acțiuni expuse pe piața reglementată se estimează la 1 059 639 093 lei.

În perioada expunerii, potenţialii cumpărători pot lua cunoştinţă de materialele din dosarele bunurilor supuse privatizării în incinta Agenţiei Proprietăţii Publice – Camera de date, iar în scopul informării suplimentare referitor la starea economică, juridică și fizică a bunurilor la solicitare vor fi organizate vizite la întreprinderile expuse la vânzare.