PARE 1+1

98 de proiecte vor fi finanțate în acest an de Programul PARE 1+1

Corina Bezer

Din numărul total de 217 dosare depuse pe parcursul anului 2015, Comitetul a aprobat finanțarea a 98 de proiecte în domenii precum agricultură, creșterea animalelor, construcții, transport, servicii ș.a. Din numărul total de întreprinderi, 62% activează în sectorul agricol, 10% în industria prelucrătoare, iar servicii – 28%.

”Prin susținerea proiectelor investiționale a migranților nu doar dezvoltăm mediul de afaceri din țară, dar și reîntoarcem potențialul uman acasă, în special tinerii. Despre acest fapt ne confirmă și analizele efectuate, din care am constatat că 49,5% din cererile de finanțare sunt depuse de întreprinderile nou-create, iar 51,5% sunt întreprinderi în extindere, iar după categoria de vârstă 50% din administratorii afacerilor sunt cu vârsta până la 35 ani”, a precizat ministrul Economiei.

Potrivit unui studiu realizat de ODIMM, pe parcursul derulării Programului PARE 1+1 a fost facilitate accesul la finanțare pentru 612 întreprinderi, care au efectuat investiții în economie de 350 mln. lei, dintre care 133 mln. lei constituie suma granturilor transferate în cadrul Programului.