Republica Moldova și România

A fost semnat Acordul de colaborare între Republica Moldova și România în domeniul afacerilor

Corina Bezer

Documentul a fost semnat de către directorul general al AOAM, Andrei Crigan, și președintele CBCI Republica Moldova-România, Constantin Vieru.

Acorul are ca scop consolidarea relațiilor economice bilaterale și dezvoltarea mediului de afaceri din Republica Moldova și România.

Andrei Crigan a menționat că semnarea acestui acord a fost motivată de dinamica ascendentă a relațiilor economice dintre Republica Moldova și România.

„Relațiile dintre cele două țări devin tot mai puternice. România este principala piață de desfacere pentru mărfurile moldovenești. Vrem ca această bună relație dintre țările noastre să avanseze și mai mult. Iar acordul pe care îl semnăm astăzi își propune tocmai acest lucru – să creeze un cadru de colaborare cît mai strîns între oamenii de afaceri din Republica Moldova și România”, a declarat Andrei Crigan.

Textul acordului prevede că părțile se vor susține reciproc în organizarea și promovarea unor evenimente. De asemenea, acordul stipulează că părțile vor susține acțiuni comune care să ducă, în final, la promovarea exporturilor și la noi investiții, dar și la creșterea capacității profesionale ale administratorilor de afaceri din Republica Moldova și România. Acordul a fost semnat pentru o perioadă de trei ani și intră în vigoare de la data semnării.

AOAM este una dintre cele mai importante comunități de business din Republica Moldova. Printre membrii AOAM, se numără manageri de top şi oameni de afaceri de succes atît din Republica Moldova, cît şi din regiune.