Armaşu: UE oferă 21 de milioane de euro drept suport bugetar

Armaşu: UE oferă 21 de milioane de euro drept suport bugetar

Corina Bezer

Potrivit lui Armașu, suma de 21,5 milioane de euro urmează să fie transferată Republicii Moldova până la finele anului curent. "Această finanțare este binevenită pentru ţara noastră, pentru cetățeni. Ne bucurăm că guvernul și-a făcut treaba, a îndeplinit condițiile să primească suportul bugetar luna viitoare, la fel cum își va face treaba și în anul viitor pentru a îndeplini înțelegerile pentru a primi asistenta macrofinanciară", a declarat Octavian Armaşu.

Armașu a mai remarcat faptul că, deși urmează un an electoral, actuala guvernare nu va cere bani în avans. "Guvernul Filip nu a cerut și nu va cere bani în avans. Vom avea întâi rezultate, vom avea o abordare tehnică și pragmatică, nu una politică, chiar dacă urmează un an electoral", a adăugat Armaşu.

Întrebat despre asistenta macrofinanciară de 100 de milioane de euro, Octavian Armaşu a dat asigurări că, până la sfârșitul anului curent, toate acțiunile prevăzute pentru debursarea primei tranșe vot fi implementate. Ulterior, la Chișinău va fi invitată echipa de evaluatori din partea UE. Ministrul susține că autoritățile și-au propus ca scop să obțină prima tranșă în primul trimestru al anului viitor.