Sergiu Cioclea

BREAKING NEWS// Sergiu Cioclea este candidatul selectat la funcţia de guvernator al BNM

Corina Bezer

La concurs au participat 9 candidați. Potrivit CV-ului acestuia depus în cadrul concursului, acesta are 42 de ani, triplă cetățenie (moldovenească, română și franceză), peste 17 ani de activitate în sectorul financiar-bancar dar și studii în Franța. Cioclea vorbește româna, rusa, engleza și franceza. 

În CV-ul său se mai precizează că este economist specializat pe pietele emergente, în special din Europa Centrală și de Est, Rusia, CSI si Turcia; este expert în fuziuni şi achizitii, reorganizări, gestionarea şi administrarea activelor, capital de risc, cercetări economice şi pieţe de capital. Până acum a efectuat 62 defuziuni-achiziţii gestionate şi listări la bursa. Valoarea totală a tranzacțiilor încheiate cu succes depăşeşte 30 mlrd. dolari SUA.

În această dimineață, Cioclea se arăta sceptic în ce privește recuperarea miliardului. 

„Ancheta trebuie să se concentreze nu unde au plecat banii, dar de unde au plecat. Trebuie de identificat responsabilii, cum au organizat frauda și acolo vor fi găsiți banii. Dacă mergem unde au plecat, probabil prin diferite nivele de praguri și cascade, banii aceștia nu mai pot fi recuperați. Dar sper că va fi și o cooperare internațională în acest caz”.