ddd

DE ULTIMĂ ORĂ

BREAKING NEWS// Focuri de armă la Strasbourg! Cel puțin o persoană a decedat

Cel puțin o persoană a murit, iar alte trei au fost rănite în urma unui schimb de focuri în Strasbourg, Franța. Potrivit oamenilor legii, tragedia ar fi avut loc la Târgul de Crăciun din oraș.

Mai multe

Taxi

Dacă taximetristul nu va elibera bon fiscal, aveți dreptul să nu achitați călătoria! REGULI NOI pentru taximetriști

Marți, 24 iulie 2018, 15:55

Dacă taximetristul nu va elibera bon fiscal, aveți dreptul să nu achitați călătoria. Anunțul a fost făcut de prim-ministrul Pavel Filip după ședința săptămânală a Partidului Democrat.

Astfel, angajații din sfera serviciilor de taxi, care au salarii de până la 10 mii de lei lunar, vor achita un impozit fix de 1500 de lei. Reforma prevede și amenzi mai mari pentru taximetriști.

„Se măresc amenzile pentru ilegalități în domeniu, adică cei care vor activa fără licență. Pasagerul va fi în situație să primească bon de casă ori dacă taximetristul nu-i oferă bon de plată, atunci pasagerul va avea dreptul să nu plătească această călătorie”, a declarat prim-ministrul Pavel Filip.

În același timp, taxa pe valoare adăugată pentru întreprinderile hoteliere, restaurante și cafenele va fi redusă în jumătate, de la 20 până la 10 la sută.