Dedeman

Dedeman s-ar putea retrage definitiv, dacă CMC nu ia o decizie în 15 zile

Corina Bezer

Asta după ce chestiunea a fost pusă pe ordinea de zi a ședinței din 31 octombrie 2017, însă, fără niciun fel de explicații, a fost exclusă. În această ordine de idei, compania anunță că dacă până la 1 decembrie CMC nu va lua o decizie referitor la acest proiect, investitorul ar putea să se retragă definitiv din țara noastră.

Potrivit companiei, beneficiarii proiectului s-au conformat tuturor cerințelor înaintate de autoritățile publice, iar proiectul fost avizat de autoritățile competente parcurgând toate procedurile necesare. În decembrie 2016, după multiple amânări, proiectul a fost transmis de către Primărie Consiliului Municipal Chișinău (CMC) pentru a fi aprobat definitiv. Din acel moment proiectul a rămas blocat până în prezent în CMC.

„După publicarea informaţiei date, o parte din fracţiunile Consiliului Municipal Chişinău şi-au declarat public susţinerea şi deschiderea pentru votarea proiectului dat. La 27 octombrie 2017 proiectul a primit aviz pozitiv în Comisia de specialitate. Ulterior, chestiunea a fost pusă pe ordinea de zi a şedinţei CMC din 31 octombrie 2017. Cu toate acestea, chestiunea dată a fost exclusă, fără nici un fel de explicaţii, de pe ordinea de zi prezentată nemijlocit în şedinţa CMC.

Prin urmare, proiectul este plasat din nou în incertitudine, iar lipsa unei decizii a CMC până la 1 decembrie 2017 ar putea duce la retragerea definitiva a investitorului.

Din aceste motive, la 9 noiembrie 2017 am adresat o cerere Primarului General Interimar, Silvia Radu, prin care am solicitat punerea pe ordinea zi a CMC a chestiunii date pentru examinare cu prioritare”, se menționează într-un comunicat al Consiliului de Administrare Piele SA.