FMI

FMI este dispus să iniţieze negocierile cu Moldova pe marginea noului acord

Corina Bezer

Declarația a fost făcută de către ministrul Finanţelor, Octavian Armaşu, în cadrul audierilor la Curtea de Conturi. El a menţionat că acest fapt l-a constatat ultima misiune tehnică a Fondului Monetar Internaţional, în frunte cu Ivanna Vladkova-Hollar, care a activat în ţara noastră în perioada 23-27 mai.

Ministrul Finanţelor a specificat că scopul principal al actualului guvern al Moldovei este recîştigarea încrederii partenerilor de dezvoltare, adăugînd că autorităţile au înregistrat progres în acest domeniu.

Octavian Armaşu a amintit că anul trecut Moldova nu a reuşit să obţină de la partenerii de dezvoltare sute de milioane de euro sub formă de granturi şi credite pentru susţinerea bugetului din cauza crizei şi instabilităţii politice, neîncrederii donatorilor şi acum autorităţile repară această situaţie.

Totodată, potrivit şefei misiunii de experţi ai FMI, Ivanna Vladkova-Hollar, Republica Moldova a progresat în ceea ce privește strategia de soluționare a problemelor din sectorul financiar şi există argumente pentru sosirea la Chişinău a unei viitoare misiuni FMI. Ivanna Vladkova-Hollar a încurajat Guvernul să întreprindă un şir de acţiuni premergătoare misiunii de negociere la capitolul politici fiscale şi reforme structurale.