De Ultimă Oră

(VIDEO) Tensiuni în Orientul Mijlociu. Peste 300 de drone au fost lansate de Iran noaptea trecută asupra Israelului. Reacția comunității internaționale

Iranul a atacat Israelul cu peste 300 de drone și rachete, a anunțat armata israeliană, precizând că 99% dintre ele au fost interceptate și au existat d…

Actualizat acum 11 ore

Ambulanțe

ÎMPRUMUT EUROPEAN// Republica Moldova va cumpăra 170 de ambulanțe noi

Corina Bezer

Șeful Cabinetului de miniștri a anunţat că, datorită colaborării dintre ţara noastră şi instituţia europeană, va fi modenizat și Spitalul Clinic Republican, pentru care a fost prevăzută alocarea a nouă milioane de euro.

„Este un pas important pentru noi, întrucât sistemul de asistență medicală prespitalicească era într-o stare deplorabilă. Peste 80 la sută dintre cele 300 de ambulanțe care sunt în Republica Moldova au ajuns cu gradul de uzură de 100 de procente”, a declarat Pavel Filip. 

La rândul său, viceguvernatorul BCE a spus că instituția pe care o reprezintă va sprijini și în continuare țara noastră.

Știu că este mare nevoie de acest ajutor, așa că este important ca aceste ambulanțe să ajungă în țară cât mai curând. Vor fi de folos în spitale și cel mai important, acestea vor ajunge în regiunile cele mai defavorizate din țară”, a declarat Maria Sanchez – Yebra Alonso, viceguvernatorul BCE.

Ambulanțele urmează să ajungă în țara noastră până la sfârșitul anului. Anterior, pentru modernizarea parcului de ambulanţe, Guvernul a alocat 51 de milioane de lei, bani cu care au fost procurate 69 de autosanitare. Acestea au fost repartizate în toate cele 32 de puncte medicale de urgență prespitalicească.