FISC

Inspectoratului Fiscal Principal de Stat are un nou şef. Vezi cine este acesta

Corina Bezer

Noul şef al FISC-ului a fost prezentat astăzi colectivului instituţiei de către Ministrul Finanţelor Octavian Armaşu. Ministrul l-a felicitat  cu învestirea în funcţie, i-a urat succese în activitate şi a menţionat că principalele obiective care trebuie realizate sunt: colectarea eficientă a veniturilor, modernizarea Serviciului Fiscal şi îmbunătăţirea mediului de afaceri.

Sergiu Puşcuţa  a fost anterior şef al Inspectoratului Fiscal de Stat şi al Centrului de Combaterea Corupţiei. De asemenea, a activat ca director al companiei JLC, cea mai mare întreprindere de prelucrare a laptelui din Republica Moldova.

Reamintim că funcția de Șef la FISC a devenit vacantă în urma solicitărilor prim-ministrului Pavel Filip adresate Ministerului Finanțelor privind suspendarea din funcție a șefilor Serviciului Vamal, a Poliției Economice și a Inspectoratului Fiscal. Premierul Filip a motivat solicitarea de demisie prin faptul că cele trei instituții vizate ar exercita presiuni asupra agenților economici.