dd

DE ULTIMĂ ORĂ

(VIDEO) BREAKING NEWS! Un bloc cu nouă etaje din Otaci s-a prăbușit! Nu sunt victime

Un bloc cu nouă etaje s-a prăbuşit la Otaci. Din fericire nu sunt victime, întrucât locatarii au fost evacuați la timp.

Mai multe

Prețurile la benzină și motorină au crescut cu un leu

Prețurile la benzină și motorină au crescut, în medie, cu un leu

Joi, 16 mai 2019, 14:46

În unele reţele de staţii de alimentare cu carburant, benzina și motorina s-au scumpit în medie cu un leu şi respectiv 75 de bani pentru litru. Preţurile au început a fi schimbate din seara zilei de 15 mai.

Astfel, la benzinăriile Petrom, Benzina 95 a ajuns să coste 19,37 de lei per litru, față de 18,37 de acum câteva zile. La Bemol, Benzina 95 a ajuns la 19,45 de la 18,35 per litru. Și Tirex afișează același preț. 

Ţinem să menţionăm că în seara zilei de 14 mai petrolul s-a scumpit la bursele internaţionale cu 1.5%. Motivul invocat a fost un atac cu drone cu bombe pe o conductă din Arabia Saudită, una care a fost oprită la momentul de faţă până la remedierea avariei. 

Amintim că în martie ANRE a decis că petroliștii  vor modifica de sine stătător prețurile de comercializare cu amănuntul a produselor petroliere principal, a gazului  și cheltuielile aferente comercializării produselor respective. Modificările urmau să fie în conformitate cu standardele de contabilitate aplicabile, incluzând o rată de rentabilitate anuală prevăzută de Metodologie, dar care nu va depăși 10%.