De Ultimă Oră

Speranță pentru Ucraina! Congresul SUA a aprobat ajutorul militar de 61 de miliarde pentru Ucraina

Pachetul de ajutor militar pentru Ucraina în războiul său de apărare cu Rusia, de aproximativ 61 de miliarde de dolari, a fost aprobat, sâmbătă seară, d…

Actualizat acum 15 ore

Prețurile la benzină și motorină continuă să scadă

Victoria Muntean

După ce săptămâni întregi prețul carburanților a fost majorat, marți, 22 martie, Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) anunță o ieftinire a carburanților.

Astfel, benzina se ieftinește cu 14 bani, iar motorina cu 15 bani. Prin urmare, benzina va ajunge să coste la pompă 27 de lei și 26 de bani, iar un litru de motorină va costa 26 de lei și 55 de bani.

Anterior, ANRE a declarat că prețul carburanților urmează să se stabilizeze, iar în următoarele zile ne putem aștepta la o dinamică descrescătoare.

„Ținând cont de datele din prezent, ANRE constată că prețurile pentru comercializarea cu amănuntul a produselor petroliere principale de tip standard (Benzina COR 95 și Motorina) în zilele de 16 și 17 martie și-au atins nivelurile maximale pentru perioada curentă”, este menționat în comunicatul de la ANRE.

La situația zilei de azi, ANRE apreciază cu certitudine că vârful valului de scumpiri accelerate din ultima perioadă a fost depășit și prețurile la pompă se stabilizează, pentru mâine, 17 martie, fiind atestată o primă ușoară tendință de scădere la benzina COR 95.