Preţurile la legume

Preţurile la legume în unele supermarketuri sunt de 2-3 ori mai mari decât la furnizori

28-03-2020 18:12

Prețurile la unele produse de primă necesitate în supermarketuri sunt cu 100%, iar în unele cazuri și cu peste 200% mai mari decât prețurile angro de la furnozori.

Alexandru Slusari a făcut o analiză comparativă a prețurilor angro cu cele din magazine în cazul celor mai importante legume pentru pensionari, pentru a pregăti un borș. Iată ce a constatat:

  • Cartofii: -prețuri angro de import după devamare - 5,5-6 lei/ kg, -prețuri la supermarketuri - 12-14 lei/kg.
  •  Ceapa de calitate superioară: prețul angro de la furnizori - 4,5-5 lei, prețuri la supermarketuri - 18-20 lei/kg.
  •  Varza din roada veche: prețul angro de la furnozori - 3,5-4 lei/kg, prețul la supermarketuri - 7-8 lei/kg.
  •  Morcovul: - intermediarii cer deja de la furnizori micșorarea prețurilor pănă la 2-3 lei/kg, - prețurile la supermarketuri - 7-8 lei/kg.

„Națiunea întreagă suferă în urma crizei pandemice și social-economice, iar cineva câștigă supravenituri de la vânzarea celor mai importante produse agroalimentare”, a concluzionat deputatul.

Amintim că anterior, atât premierul Ion Chicu, cât și președintele Igor Dodon au făcut apel la agenții economici să nu majoreze nejsutificat prețurile, iar șeful statului a avertizat că Guvernul va recurge la plafonarea prețurilor sau schimbarea directorilor unor rețele comerciale, dacă solicitările autorităților nu vor fi luate în calcul.