Romania

Republica Moldova și România oferă oportunități de afaceri pentru investitori

Corina Bezer

La reuniune au participat peste 40 de companii din România, reprezentanți ai companiilor din domeniul comerțului, industriei, energetic, agriculturii, transportului, IT, construcțiilor, educației, serviciilor ș.a. Delegația de la Chișinău a fost condusă de viceministrul Economiei, Vitalie Iurcu, însoțit de reprezentanți ai zonelor economice libere și parcurilor industriale.

În context, viceministrul Economiei a făcut o prezentare amplă privind oportunităţile investiţionale și de afaceri din Republica Moldova, oferind informații cu referire la avantajele oferite de  Parcurile Industriale și zonele economice libere. 

La finalul evenimentului, delegația de la Chișinău a răspuns la întrebările antreprenorilor de peste Prut, asigurându-i, totodată, de suportul necesar în cadrul vizitelor de informare.

În aceeași zi, delegația Republicii Moldova a vizitat câteva parcuri tehnologice din Cluj pentru schimb de experiență și bune practici.  De asemenea, viceministrul Economiei s-a întâlnit cu reprezentanții companiei Endava, care are reprezentanță în Republica Moldova, Serbia și Macedonia și a discutat despre posibilitățile de cooperare.