dd

DE ULTIMĂ ORĂ

BREAKING NEWS! Ion Chicu, noul prim-ministru al Republicii Moldova

Parlamentul a acordat vot de încredere cabinetului de miniștri în frunte cu Ion Chicu și programului său de activitate. Noul guvern a fost susținut joi, 14 noiembrie, cu votul a 62 de deputați din fracțiunile Partidului Socialiștilor și Partidului Democrat. Deputații Blocului ACUM au părăsit sala de ședințe înainte de procedura de vot.

Mai multe

cc

România va construi mai multe apeducte în Republica Moldova cu subtraversarea râului Prut

Duminică, 3 noiembrie 2019, 13:59

Cabinetul a aprobat inițierea negocierii asupra proiectului Acordului între Guvernul Republicii Moldova și Guvernul României privind reglementarea construirii unor apeducte.

Scopul acordului este de a dezvolta un sistem de apeducte de interconexiune dintre cele două state, precum și formarea unei piețe de apă potabilă a consumatorilor.

Extinderea sistemelor centralizate de aprovizionare cu apă și de canalizare, precum și creșterea rețelei de acces la apă potabilă este un obiectiv strategic al țării noastre. În scopul realizării acestui acord, operatorul regional din România vine cu propunerea de a furniza apă potabilă către locuitorii raioanelor Ungheni, Nisporeni și Fălești.

Investițiile vor fi realizate de către operatorul regional de alimentare cu apă și canalizare din România. Părțile convin să permită amplasarea unor apeducte cu subtraversarea râului Prut în următoarele localități: Măcărești România – Măcărești, Moldova; Sculeni România-Sculeni Moldova; Ungheni România - Ungheni Moldova; sectorul Tabără din România.