FISC

Serviciul Fiscal de Stat urmează a fi restructurat! Vezi ce modificări se vor face

Corina Bezer

Toate acțiunile SFS trebuie să fie direcționate spre asigurarea ritmului de creștere a veniturilor acumulate pe componentele BPN în raport cu anul precedent, spre elaborarea prognozelor reale de încasări, întreprinderea acţiunilor de identificare a contribuabililor care activează ilicit și încadrarea acestora în cadrul legal, a specificat Serghei Pușcuța, şeful FISC-ului.

Cu referire la Programul privind conformarea voluntară a contribuabililor, Serghei Pușcuța a declarat că vor fi modificări. Astfel, structurilor teritoriale ale FISC-ului le va fi transmisă de la centru lista întreprinderilor care să fie incluse în Programul de conformare, dar va fi solicitată și a doua listă de contribuabili, care să fie elaborată deja independent, în teritoriu. 

De asemenea, în cadrul ședinței de lucru s-au mai discutat subiecte ce țin de desfăşurarea activă a Campaniei de informare a populaţiei  „25 martie – termenul limită de prezentare a Declaraţiei şi achitare a impozitului pe venit”. Cu acest scop, tuturor structurilor teritoriale ale SFS le-au fost repartizate pliante şi afişe de informare, cu solicitarea de a fi plasate materiale informative în presa locală. Pe finalul ședinței, fiind jalonate obiectivele imediate și cele de perspectivă, conducătorii IFS teritoriale au fost solicitați să valorifice toate rezervele, pentru administrarea eficientă a veniturilor la buget.