Briefing de presă Termoelectrica

Termoelectrica S.A vine cu precizări cu privire la sistarea livrării de energie termică

Corina Bezer

Conform regulamentului Termoelectrica S.A  cu privire la sistarea agentului termic, perioada de sistare a  încălzirii va începe după 3 zile consecutive în  care  temperatura medie a aerului exterior va depăşi + 8 C, între orele 18.00 – 6.00.

În conformitate cu contractul de furnizare a energiei termice, Termoelectrica S.A. va încheia livrarea energiei termice la solicitarea gestionarului fondului locativ, întrucât, în conformitate cu prevederile legale, reprezentantul autorizat al consumatorilor este administratorul fondului locativ, care este în drept să solicite sistarea furnizării agentului termic pe circuitul de încălzire al blocului doar după o consultare cu locatarii.

Director general Termoelectrica S.A, Veaceslav Eni, a menționat în cadrul unui briefing de presă: „La moment nu avem nicio solicitare de deconectare de la încălzire, întrucât utilajele Termoelectrica S.A., instalate în subsolul blocurilor locative, permit ca consumatorii să se deconecteze pe parcursul zilei, iar seara, atunci când temperaturile sunt scăzute, la necesitate, să fie pornit consumul. Procedura de conectare și de deconectare de la energia termică pentru încălzire este simplificată, nu este nevoie de nicio solicitare în scris către Termoelectrica. Fiecare gestionar al fondului locativ cunoaște acest fapt și procedează în acest mod, ceea ce face ca locatarii să aibă parte de un confort termic crescut”.

Termoelectrica S.A. furnizează energie termică pentru încălzire și apă caldă, fără întrerupere, tot anul împrejur. Prin urmare, consumatorul poate deconecta, sau suspenda agentul termic în timpul zilei sau nopții, în funcție de necesitate.

Lista  Gestionarilor Fondului Locativ și contactele acestora le puteți găsi accesând următorul link: https://www.termoelectrica.md/wp-content/uploads/2017/11/lista1.pdf

Sediile teritoriale ale Termoelectrica S.A. :

sect. Ciocana – str. Ginta Latină, 19/3 (022-335-132);

sect. Centru – str. Ismail, 86A (022-274-098);

sect. Râșcani – b-dul. Moscova, 11A (022-442-365);

sect. Botanica – str. Teilor 7/3;  (0-22-77 94 11)

sect. Buiucani – str. V. Lupu, 63 (022-751-529);

Rața Diana – stagiar FJȘC USM