Tichetele de masă vor fi anulate

Tichetele de masă vor fi anulate

Victoria Muntean

”Vom anula facilități fiscale care, în opinia noastră, nu au un scop de echitate socială sau de promovare a unor obiective de dezvoltare. Și aici vorbim despre anularea scutirilor la jocurile de noroc, anularea scutirilor pentru parteneriatele public-private, anularea tichetelor de masă și eliminarea cotei reduse de TV pentru hotele, restaurante și cafenele”, a declarat ministra Finanțelor.

Totodată, Natalia Gavrilița a afirmat că există deja reglementări care permit unor întreprinderi mari să ofere alimentație sau transport, dacă este necesar, pentru angajați.

”Felul în care au fost planificate aceste tichete de masă, în opinia noastră, nu sunt orientate spre cetățean. Aceste tichete de masă vin defapt să crească salariul sau veniturile angajatului fără ca să fie plătite impozite, asigurările medicale și asigurările sociale. Introducerea tichetelor de masă ne privează de anumite venituri la bugetul de stat fără ca să ducă la atingerea unor anumite obiective sociale”, a mai spus ministra.

Menționăm că, potrivit normelor incluse în Legea cu privire la tichetele de masă, angajatorul este în drept să acorde salariaţilor o alocaţie individuală de hrană, sub forma tichetelor de masă. Totodata, norma spune că este interzis angajatorilor, la oferirea tichetelor de masă, să reducă salariul angajaților beneficiari de tichete de masă.