UE oferă milioane de euro Republicii Moldova

UE oferă milioane de euro Republicii Moldova pentru proiecte de dezvoltare a infrastructurii

Miercuri, 6 martie 2019, 12:37

Uniunea Europeană oferă 4, 9 milioane de lei Republicii Moldova pentru dezvoltarea proiectelor de infrastructură în domenii precum aprovizionarea cu apă și canalizare, gestionarea deșeurilor și a mediului.

Finanțarea are loc în cadrul proiectului „Abilitarea cetățenilor din R. Moldova” și acoperă cele patru regiuni de dezvoltare ale Republicii Moldova: Nord, Centru, Sud și UTA Găgăuzia.

 „Proiectul este planificat pentru trei ani, bugetul este de 4,9 milioane de euro, bani acordați de UE. Acești bani vor fi implementați prin intermediul organizațiilor. Circa 3,7 milioane de euro vor fi granturi pentru organizațiile societății civile. Vom lucra în patru regiuni de dezvoltare și sectoarele principale: infrastructură în apă și canalizare, gestionarea deșeurilor, mediul și schimbările climatice. Beneficiarii finali sunt cetățenii R. Moldova, organizațiile sociale. Vrem să avem cel puțin 1800 de cetățeni care participă la elaborarea documentelor strategice”, a declarat consilierul proiectului Elena Spânu.

Proiectul este implementat prin intermediul Agenției de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ). Reprezentantul Delegației Uniunii Europene la Chișinău, Marco Gemmer spune că partenerii europeni vor să implice mai multe organizații ale societății civile în aceste proiecte.

Perioada de dezvoltarea a proiectului „Abilitarea cetățenilor din Republica Moldova” este prevăzută până la sfârșitul anului 2021.