coronavirus

DE ULTIMĂ ORĂ

ULTIMA ORĂ! Încă 161 de cazuri noi de persoane infectate cu coronavirus. Bilanțul infectărilor ajunge la 752

Încă 161 de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus au fost înregistrate în ultimele 24 de ore în Republica Moldova. Dintre acestea, 11 cazuri sunt de import, iar 150 cu transmitere locală. Astfel, bilanțul persoanelor infectate ajunge la 752. Menționăm că astăzi s-a înregistrat un număr aproape dublu de cazuri de infectare.

Mai multe

cote, export, marite, prune, cirese, strugurii

Vor fi majorate cotele de export în UE pentru strugurii, prunele şi cireşele moldoveneşti

22-01-2020 14:04

Vor fi majorate cotele de export în UE pentru strugurii de masă, prunele şi cireşele moldoveneşti. Comisia politică externă şi integrare europeană a aprobat, în şedinţa de astăzi, avizul consultativ privind iniţierea negocierilor şi aprobarea semnării Deciziei Comitetului de asociere în Configuraţia Comerţ Republica Moldova – Uniunea Europeană de actualizare a anexei XV la Acordul de Asociere, semnat la Bruxelles, la 27 iunie 2014.

Agricultorii din Republica Moldova vor putea exporta în UE cantităţi mai mari de struguri, prune şi cireşe, fără a achita taxele vamale. Ţara noastră va beneficia de cote tarifare suplimentare, cu o majorare de 50% faţă de volumul actual pentru struguri şi prune şi o nouă cotă fără taxe vamale pentru cireşe – de 2 000 tone. 

De asemenea, vor fi majorate volumele pentru grâu, orz, porumb şi cereale prelucrate, precum şi cota la alcoolul etilic.