dd

DE ULTIMĂ ORĂ

BREAKING NEWS! Primul caz confirmat de coronavirus în România

România are începând de miercuri seară un caz de coronavirus confirmat. Victor Costache, ministrul Sănătății, și secretarul de stat Raed Arafat, directorul Departamentului pentru Situații de Urgență, au anunțat că în casa acestei persoane mai sunt 7 persoane - niciun copil, dar persoane în vârstă - toate fiind testate și cu rezultat negativ.

Mai multe

cote, export, marite, prune, cirese, strugurii

Vor fi majorate cotele de export în UE pentru strugurii, prunele şi cireşele moldoveneşti

Miercuri, 22 ianuarie 2020, 14:04

Vor fi majorate cotele de export în UE pentru strugurii de masă, prunele şi cireşele moldoveneşti. Comisia politică externă şi integrare europeană a aprobat, în şedinţa de astăzi, avizul consultativ privind iniţierea negocierilor şi aprobarea semnării Deciziei Comitetului de asociere în Configuraţia Comerţ Republica Moldova – Uniunea Europeană de actualizare a anexei XV la Acordul de Asociere, semnat la Bruxelles, la 27 iunie 2014.

Agricultorii din Republica Moldova vor putea exporta în UE cantităţi mai mari de struguri, prune şi cireşe, fără a achita taxele vamale. Ţara noastră va beneficia de cote tarifare suplimentare, cu o majorare de 50% faţă de volumul actual pentru struguri şi prune şi o nouă cotă fără taxe vamale pentru cireşe – de 2 000 tone. 

De asemenea, vor fi majorate volumele pentru grâu, orz, porumb şi cereale prelucrate, precum şi cota la alcoolul etilic.