venezuela

68 de oameni au murit într-o secție de poliție din Venezuela

Corina Bezer

Incendiul a avut loc în nordul țării, în momentul în care deținuții au creat o revoltă pentru a protesta faţă de condiţiile precare. Mai multe victime au fost carbonizate, altele au murit prin asfixiere, iar unele persoane au fost împuşcate. Câțiva deținuți au dat foc unor saltele şi au furat armele paznicilor, în încercarea de a evada.

venezuela incendiu

„În faţa teribilelor evenimente petrecute în comisariatul principal al statului Carabobo, unde un presupus incendiu a făcut 68 de morţi, am desemnat patru procurori pentru a lămuri ce s-a întâmplat”, a declarat procurorul general, Tarek William Saab.

Poliţia a folosit gaze lacrimogene pentru a dispersa rudele deţinuţilor care au înconjurat secţia de poliţie. Printre persoanele decedate se află şi două femei care se aflau în vizită în momentul incidentului.

Supra-aglomerarea închisorilor din Venezuela obligă forţele de ordine să utilizeze comisariatele ca locuri de detenţie de lungă durată, în timp ce legea prevede ca arestaţii să fie ţinuţi în secţiile de poliţie cel mult 48 de ore.

Reporter- Stagiar: Alina Anghel