De Ultimă Oră

(VIDEO) Tensiuni în Orientul Mijlociu. Peste 300 de drone au fost lansate de Iran noaptea trecută asupra Israelului. Reacția comunității internaționale

Iranul a atacat Israelul cu peste 300 de drone și rachete, a anunțat armata israeliană, precizând că 99% dintre ele au fost interceptate și au existat d…

Actualizat acum 21 de ore

Ambasada SUA de la Kiev îl trolează pe Putin, care a spus că Ucraina nu are tradiție statală

Victoria Muntean

Ambasada americană în Ucraina a postat marți un colaj de imagini prin care sunt ridiculizate afirmațiile de luni seară ale președintelui rus Vladimir Putin, folosite drept justificare pentru recunoașterea autoproclamatelor republici Donețk și Luhansk.

Vladimir Putin a declarat luni seară, în lungul său discurs în care și-a prezentat argumentele pentru recunoașterea regiunilor separatiste Donețk și Lugansk ca state independente,„este important să înțelegem că Ucraina, de fapt, nu a avut niciodată o tradiție stabilă a statalității sale”.

Reprezentanța diplomatică americană a postat pe Twitter, fără niciun mesaj text care să-l însoțească, un colaj foto cu două catedrale, o mănăstire și o biserică ridicate în Kiev între anii 996 și 1.108.

În dreptul fiecăreia este postată o imagine dintr-o pădure, însoțită de numele Moscova, cu trimitere la faptul că această localitate, actuala capitală a Rusiei, a apărut abia la mijlocul secolului XII.

Potrivit enciclopediei Britannica.com, Kievul a fost atestat documentar în anul 482, în vreme ce Moscova apare în documente cu aproape 700 de ani mai târziu, în 1147.