Atac în stradă

ATAC TERORIST ÎN FRANȚA// Cel puțin 70 de morți și 100 de răniți

Mariana Mereacre

Incidentul, care mai degrabă pare a fi un atentat, ar fi ucis cel puțin 70 de oameni și ar fi rănit alții 100, potrivit LeFigaro. Totul s-a întâmplat joi seara, în jurul orei 22.30 (23.30, ora Moldovei). Șoferul camionului a fost împușcat de către autorități, însă, potrivit altor surse, ar fi vorba de mai multi suspecți, dintre care unul a fost reținut, iar ceilalți au reușit să fugă.

UPDATE 01:30 Presedintele francez, François Hollande, care se afla la Avignon (sud-est), se întoarce la Paris, unde va merge direct la celula de criza înființată la Ministerul de Interne.

UPDATE 01:00 S-au inregistrat „mai multe zeci, poate vreo 30 de morti”, potrivit autoritatilor locale. Le Figaro a anuntat cel putin 40 de morti.

La postul de televiziune BFM-TV, subprefectul departamentului Alpes-Maritimes, Sébastien Humbert, a vorbit despre „mai multe zeci, poate vreo 30 de morți și poate mai multe sute de răniţi”.

Locuitorilor li s-a cerut să rămână în case.

Camionul care a intrat în mulţimea adunată pe promenada des Anglais era de culoare albă, noteaza Digi24.ro.

La faţa locului a fost desfăşurat un amplu dispozitiv de securitate. 

Din imaginile postate de reţelele sociale se pot vedea zeci de oameni care fug speriaţi prin centrul oraşului.

Panică pe stradă

Martorii vorbesc şi despre mai mulţi răniţi în urma incidentului care i-a speriat serios pe cei care participau la sărbătorirea Zilei Naţionale.

Prefectura din Nisa spune că e posibil să fi fost vorba despre un atentat terorist.

Strada