De Ultimă Oră

Speranță pentru Ucraina! Congresul SUA a aprobat ajutorul militar de 61 de miliarde pentru Ucraina

Pachetul de ajutor militar pentru Ucraina în războiul său de apărare cu Rusia, de aproximativ 61 de miliarde de dolari, a fost aprobat, sâmbătă seară, d…

Actualizat acum 17 ore

Teroristi Bruxelles

Atacatorul care a fugit de pe aeroportul Zaventem este jurnalist freelancer

Corina Bezer

Bărbatul cu pălărie care a fost surprins pe camerele de supraveghere alături de cei doi atacatori kamikaze, Ibrahim El Bakraoui şi Najim Laachraoui, a fost identificat drept Faycal Cheffou.

Potrivit unei declaraţii a Parchetului federal belgian de vineri, Faycal C a fost numit drept unul dintre suspecţii arestaţi de poliţiştii belgieni în operaţiunile de joi.

Faycal C a fost identificat de şoferul de taxi care i-a condus pe cei trei atacatori la aeroport, existând probabilitatea foarte mare ca acesta să fie cel de-al treilea atacator, potrivit unor surse din poliţie citate de Le Soir.

Alte publicaţii belgiene susţin această informaţie şi informează că Cheffou era un jurnalist freelancer.

Bărbatul a fost plasat sub mandat de arest vineri, potrivit Parchetului federal belgian, care nu poate confirma cu certitudine dacă Cheffou este suspectul din aeroportul Zaventem.

Bărbatul este inculpat de participare în activităţi ale unei grupări teroriste, asasinate teroriste şi tentativă de comitere de asasinate teroriste.

Au fost efectuate percheziţii în locuinţa acestuia, unde nu au fost descoperite arme sau explozibili.

Primarul Bruxellesului, Yvan Mayeur, denunțase în repetate rânduri activismul individului și îl calificase drept periculos. Mayer îl acuza totodată că se ocupa de selectarea jihadiștilor în parcul Maximilien, unde făcea „recrutări” în rândul solicitanților de azil și al imigranților ilegali.

Nouă persoane au fost arestate de joi în Belgia şi alte două în Geemania în cazul atentatelor teroriste din Bruxelles de marţi, soldate cu 31 de morţi, dar şi în cazul celor din Paris, în care au murit 130 de persoane.