Avion

Avion în FLĂCĂRI la Chicago! 20 de persoane au avut de suferit

Corina Bezer

Pasagerii Aeroportului O”Hare din Chigaco au trecut prin scene de groază cu câteva minute înainte ca avionul să decoleze. Piloţii, care au observat un defect la motorul din partea stângă a avionului, au cerut pasagerilor să părăsească imediat aeronava. În timpul evacuării, motorul a luat foc, şi în scurt timp, fumul s-a extins în întreaga cabină. 

Cei 170 de pasageri aflaţi la bord au fost evacuaţi cu succes, nimeni nu a avut de suferit. Doar 20 de pasageri s-au ales cu leziuni mici, având nevoie de îngrijiri medicale. La ieşire din avion, pasagerii au rămas îngroziţi de scena pe care au văzut-o. Toată aripa era deja cuprinsă de flăcari, iar norul de fum dens s-a răspândit pe o mare parte a pistei de decolare.

„Bine că eram la sol şi am reuşit să ne salvăm! Dacă se întâmpla cu 20 de minute mai târziu, nu ştiu dacă am fi rămas în viaţă”, a declarat un pasager.

Avionul avea la bord 20.000 de kg de combustibil, care ar fi putut provoca o explozie puternică dacă se afla în zbor. Pompierii sosiţi la faţa locului au confirmat ca piloţii s-au dovedit a fi foarte bravi, reacţionând corect şi rapid pentru a salva pasagerii.
La câteva ore după cele întâmplate, un alt avion care a aterizat în Florida  a fost cuprins de flăcări, incidentul fiind stins imediat, iar nimeni nu a avut de suferit.

Autor: Victoria Furnic